CURS 2011: Art, individu i ciutat. Teoria i pràctica de la intervenció artística en l’espai públic

FIGUERES, 9, 10 I 11 DE NOVEMBRE DE 2011

Curs coordinat per Lucila Mallart.

El curs, organitzat en el marc d’Ingràvid, Festival de Cultura Contemporània de l’Empordà, ofereix als estudiants la possibilitat de conceptualitzar i executar un projecte artístic a l’espai públic de Figueres. Alhora, el curs pretén articular una reflexió, en els àmbits de la filosofia, la sociologia, l’arquitectura, l’art i la ciència, sobre la relació de l’individu amb la ciutat contemporània i la manera com l’art vehicula aquesta relació.

El curs s’estructurarà en dues parts. Al matí tindran lloc els tallers, durant els quals els estudiants treballaran, juntament amb l’artista Domènec, en el desenvolupament d’un projecte d’intervenció artística en l’espai públic de Figueres. Aquest projecte s’executarà durant aquesta mateixa edició del festival Ingràvid.

A la tarda tindran lloc els seminaris, impartits per filòsofs, artistes, filòlegs i arquitectes, on s’oferiran una sèrie d’eines teòriques que ajudin a conceptualitzar el projecte d’intervenció artística en l’espai públic. Els seminaris no oferiran coneixements tancats, sinó que s’han plantejat com una sèrie de càpsules de reflexió que permetin articular discursos teòrics i/o una accions pràctiques sobre la relació entre art, individu i ciutat.

El curs s’adreça a estudiants, artistes, professionals i teòrics de la pràctica artística i cultural, i a qualsevol altra persona interessada.

http://www.pantallaz.com/projectes-z/ingravid/curs2011/