Ciza Muzej

Museu d’Art Contemporani de Metelkova – MSUM, Ljubljana, maig 2012

Mentors: Domènec i Tadej Pogacar

Participants: Vid Avdic Batista, Sabina Bakula, Boris Beja, Lea Bradaševic, Vesna Crnivec, Blažka Drnovšek, Lela B. Njatin, Anja Kozlan, Tatjana Legat Lokar, Tea Pristolic, Zala Kurincic, Nina Rojc, Kaja Mihajlovic, Gal Košnik, Brina Ivanetic, Nina Pufic

Museu Ciza

El Museu Ciza és un dispositiu mòbil utilitzable per a intervencions artístiques, presentacions o intercanvis en l’espai públic. El dispositiu està dissenyat per a ser transportat a diferents llocs de la ciutat i activar el diàleg públic, la discussió i la presentació de propostes.

Ciza és la paraula eslovena per designar el carretó de mà, tradicionalment utilitzat per al transport de productes agrícoles locals al mercat. El Museu Ciza va ser activat per primera vegada a Ljubljana en una intervenció pública en la qual es van distribuir diversos quilos de carbassons entre els transeünts, cadascun embolicat en una tira de paper amb breus declaracions “problemàtiques” pronunciades per polítics locals i que posen en evidència postures reaccionàries, estúpides, demagògiques o xenòfobes (a Eslovènia l’expressió popular “vendre carbassons” significa “vendre la moto”).

El Museu Ciza és el resultat d’un workshop que va tenir lloc al Museu d’Art Contemporani Metelkova a Ljubljana el maig de 2012 en el marc de l’exposició “Això no és un museu. Dispositius mòbils a l’aguait”.